A politikai döntés kérdése

Ezt a témát időszerűnek tartom, mert mostanában egyre inkább mindenhol politika, vagy azzal kapcsolatos hirdetésekbe, témákba botlik az ember.

Talán sok mindenki gondolta már, hogy nem megy el szavazni, vagy éppen elmegy de csak azért sem arra aki, esetleg valaki más döntését támogatná.
Most megkérnék mindenkit, hogy tegye félre a politikai hovatartozását, és nézeteit!
Mindenki gondolja át, az eddigi életét, és hogy mik történtek, hogyan, miért. Bár elsőre a témám úgy fog tűnni,  hogy valójában nem sok köze van a politikához, de ez nem igaz, ugyanis nagyon is sok köze lesz hozzá (mit az a téma végére kiderül).

Én itt most NEM FOGOK egyetlen politikai pártot sem dicsérni vagy szidni, de még megnevezni sem fogok egyet sem, netán nehogy valaki azt higgye, hogy politikailag bíztatok másokat, hogy erre, meg erre szavazzon. Engem agyagilag nem fizetett le egyetlen párt sem, és nem is fogadnék el pénz egy ilyen “kritikáért”. Engem NEM ÉRDEKEL a pénz, még ha ez oly hihetetlenül hangozhat egyesek számára is.
Ezt az írást most megpróbálkozom mindenféle poén nélkül leírni, de azért igyekszem annyira ütemesre írni, hogy ne aludjon el alatta senki. A témám érinteni fogja, hogy miért szavazunk és hogy kikre szavazzunk, minek/kinek higgyünk, és minek/kinek ne.

Gondoljuk át mikét is éltünk eddig. Úgy ahogyan azt szeretnénk? Netán minden sikerült? Vagy éppen ellenkezőleg semmi sem sikerült amit akartunk különböző okok miatt, pénz, kitartás, szerencse vagy netán mások hozzáállása miatt? Esetleg magát a vezetés okolhatjuk, de a vezetés is a mi döntésünk volt, egy korábbi döntésünk.
Mindig mindent MI emberek döntünk el, hogy pl. a politikában ki fog minket “képviselni” (mert hogy ez a valós feladatuk a politikusoknak) a parlamentben. A többség döntött így, van ki a reklámok miatt, van ki érzelmei alapján, vagy mert neki sikeres volt korábban az akit választott, ami elképzelhető, mert sosem rossz egyszerre mindenkinek, ha valakinek rossz valakinek biztosan jó, de ez igaz lehet fordítva is, természetesen lehetséges, hogy több embernek legyen jó, de e-hez azoknak is kell a támogatása akiknek korábban jó volt. Na, de hát a témára visszatérve a választás CSAK a miénk, a többségé, de ha nem tudjuk kit válasszunk és csak tálálomra rábökünk, vagy csak valakit megkérdezünk, hogy kire szavaz és mi is arra szavazunk.

A döntésünk a későbbiek folyamán rendkívül fontossá válhat, mert lehetséges, hogy rajtunk múlik, hogy kire is kerül a felső vezetés címe (jelenleg aktuális téma, de általában is lehetséges). Hogy kire szavazzunk NE a reklámoknak higgyünk, mert lehet ugyan bennük igazság, de mind torzítva vannak, az ígérethalmazok is egy olyan dolgok, hogy bármit meg ígérhetnek de, hogy betartják-e az csak rajtuk áll, általában aki sokat ígér az nem fogja megvalósítani, és csupán a vezetés megszerzése a célja (jelenleg saját belátásom szerint erre csak 2 pártnak van esélye, de rémélem, hogy alaposan tévedek).

Ha szimpátia után megyünk lehet, hogy jobban járnunk (gondolnánk), de nem biztos, hogy az adott politikus vagy párt rendelkezik kellő tapasztalattal, ennek ellenére bátran ajánlom a kisebb pártokat is beválasztásra, mert minél több párt van a parlamentben a döntés annál inkább lehet több ember véleményének tűnő végeredmény, mert kicsit furcsa, hogy egy adott pártban a politikusok a fontosabb kérdéseknél egy emberként döntenek (vagyis a párt dönt nem a politikus, ez NEM DEMOKRÁCIA), ha valaki teljesen döntésképtelen akkor tegye azt, hogy olyan pártot szavaz meg, amelyik nem része jelenleg a parlamentnek, mert akkor sokkal inkább tűnhetnek a fontos kérdések is több ember véleményének.

A pártoknak az az eredeti céljuk, hogy az azonos gondolkodású embereket összefogja, DE az emberek véleménye azért nem ennyire egyforma, még ha klónok lennének sem hiszem, hogy egyforma lenne mert van, hogy ez ember döntése csak egy “hajszálon” múlik, egy apró befolyásoló tényező (pl. egy vélemény), és már más is a döntésünk, no de mert valaki azt mondta nekünk, hogy döntsünk így, meg úgy, vagy pusztán utálatból döntünk így, esetleg azért mert akkor nekünk lesz “jobb”, az ilyen döntésekkel elvehetjük azoktól a lehetőséget akik igazán értenek ahhoz, vagy valóban változtatni szeretnének (merthogy LEHET ilyen is).

Mint azt megpróbáltam felvázolni a döntés teljesen saját (már ha nem másokét teljesítjük), és a jövőn csak rajtunk áll, hogy kik lesznek bent a parlamentben, vagy ki lesz a polgármester, stb. Tehát a legfontosabb mondanivalóm, hogy mindig ÖNNÁLÓAN döntsünk, másoktól távol, reklámok, ígéretek befolyásolása nélkül. Én legfontosabbnak az életszínvonalat tartom, amely számomra nemfeltétlenül egyenlő a modernizációval.
Hogy mások számára mi a legfontosabb azt én legkevésbé sem tudhatom, de ajánlom, mindenkinek, hogy találja meg magában, mert a döntését elősegítheti jelentősen.
És még egyszer NE MINDIG az ígéreteknek/reklámoknak higgyünk!
Én itt a témát befejezném, de későbbiekben elképzelhető majd folyatás, melybe mások véleményét is hozzátenném, és legfőképpen igyekszem majd benne tovább ködösíteni azt amit még nem sikerült.

Most pedig a végszó:
Köszönöm figyelmüket, és kitartásukat, hogy elolvasták az én érdektelen, unalmas kritikámat a Magyar politikáról, és mélyen Tisztelt választópolgárokról.
Elnézést kérnék mindazoktól kiket esetleg megsértettem.
Még egyszer köszönöm figyelmüket, és remélem még olvashatnak engemet (noés persze akarnak is olvasni).

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..