Hideg-Meleg energiacella

Lehetőségeimhez képest igyekeztem kigondolni egy módszert az energiatárolásra, arra követtkeztetésre jutottam, hogy az energia tárolása talán egy villámhoz hasonló elven lehetséges lenne egy igen nagyfeszültségű szikra formájában. ami szükséges egy tárolóhenger ami valamilyen szigetelő elemnek kell legyen és valamilyen energiatároló közeg. a probléma leginkább ezzel van. létezik vajon olyan gáz ami képes elektromos statikusságot tárolni?

Ezen lehetéségek kivitelezhetősége további vizsgálatot és kísérleteket igényelne… Ha lesz időm és lehetőségem, egyszer visszatérek a témára.

 

Addig is.. elmentem ezt mint tervötletet.. és írok egy újat egy másik lehetőségről (visszanézve van pár ötletem az elmúlt évekről .. csak úgy özönlik itt a hülyeség.. de talán van egy-két érdekesebb).

2 hozzászólás a(z) “Hideg-Meleg energiacella” bejegyzéshez

  1. Kétlem, hogy létezik ilyen, az akkumulátorokban vegyi úton tárolod az energiát, és úgy nyered vissza, hogy a katód és az anód között az elektronok átvándorolnak a másik pontra, így a potenciálkülönbség kiegyenlítődik, magyarul lemerül az elem.

    Nagy töltést még a kondenzátorok képesek tárolni, de a baj velük (főleg a nagyfeszekkel), hogy elveszik rajtuk az energia igen hamar. Esetlegesen a plazma jöhetne szóba, amiben nagy energiát lehet tárolni, de ennek a stabilizálást sem oldották meg még, ráadásul igen égető problémákkal néz szembe az ember, ha elszabadul.

    Manapság elég népszerű gondolat, hogy metánban vagy esetleg hidrogénben lehetne tárolni az energiát. A németek egyik ötlete az lenne, hogy fogjuk a szélerőművet, annak az energiáját felhasználjuk a kémiai folyamatnál, és majd visszanyerjük azt, amikor a kocsikat kell hajtani.

    Bocs, hogy itt belekontárkodok a gondolatvezetésedbe, de gondoltam írok neked egy kis olvasnivalót. 😉

  2. Értem a lényeget amit írsz, és nem zavar… egyébként gondolkodtam már hasonlón azzal kapcsolatban amit a németekre hoztál fel példának… de a hidrogén kezelése rendkívül nagy óvatosságok igényel nagyon “lobbanékony” így nem kívánok írni ilyet hátha valaki “kedvet kapna” kísérletezni… inkább lehetetlen dolgokat írok hátha, de igyekszem vagy biztonságos, vagy technológiailag jelenleg nem lehetséges eseményeket lejegyezni…

    …nem értem mi van ezzel a mail küldéssel… nem jön email ha valaki hozzászól … pedig meg kéne történnie.. :\

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..